Úszásoktatás felnőtteknek

Egyéni úszásoktatás felnőtteknek hétvégeken         

Biztonságérzet, saját ritmusban fejlődés, a motiváció fenntartása -„egyéni” úszásoktatás nálam.

A jó közérzet és az egészség fenntartása már nagyon fontos motivációs tényező felnőtt korban. Az úszás, mint szabadidős mozgásforma erre a legalkalmasabb.

Ha gyermekkorban elmaradt, vagy nem járt sikerrel, felnőttként is be lehet pótolni az úszástanulást!

Soha nem késő a gyakorlást elkezdeni!!! Ha valaki elszánta magát erre és van hozzá kitartása, akkor nálam sikerrel fog járni!

Az egyéni úszás lényege, hogy mindenki saját tempójában halad, a biztonságérzet kialakulásának és a technika elsajátításának ez a legfontosabb feltétele!  

A foglalkozások helyszíne a Debreceni Sportuszoda tanmedencéje szombat, vasárnap délelőtt.

Mennyi időbe kerül az úszni tanulás?

Ha gyermekkorban elmaradt felnőttként is be lehet pótolni az úszástanulást. A leggyakrabban elhangzó kérdés ennek kapcsán, hogy mennyi idő szükséges hozzá? Erre a kérdésre nem egyszerű válaszolni. Függ attól:

  • milyen adottságokkal rendelkezik az egyén az úszás terén
  • mennyire tud koncentrálni a feladatra
  • van-e némi alaptudása
  • mennyi ideje van rá
  • idősebb korban nem akadályozza-e az úszni tanulásban valamilyen betegsége.

Egyet biztosan kijelenthetünk: mindenki meg tud tanulni úszni. Ha csupán egy alap úszástudás a cél, akkor elegendő megtanulni a mell és a hátúszást. Az idősebb szervezetnek, az ízületeknek, a csontoknak, a gerincnek jót tesz az úszás, mint mozgásforma. Nem cél semmilyen sportteljesítmény elérése, csupáncsak a jó közérzet és az egészség vannak központban. Emellett a felnőtt úszásoktatás célja, hogy kialakuljon a vízbiztonság.

A tapasztalatok szerint sokan 1-2 hónap alatt el tudnak sajátítani egy úszásnemet és van, akinek fél évre van szüksége ehhez. Valójában nem számít mennyi idő alatt sikerül, ha valaki elszánta magát erre és van hozzá kitartása, akkor mindenképpen sikerrel fog járni.

úszásoktatás felnőtteknek